• 20 אוגוסט 2022

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

מתכונים איטלקיים

קרדיט תמונה: freepik

היתרון הגדול של המתכונים האיטלקיים הוא הפשטות. כל אחד יכול ללמוד לבשל בעצמו מנות איטלקיות קלאסיות כמו פסטה, פיצה ולזניה. אתם לא חייבים להיות שפים או להחזיק ציוד מיוחד במטבח בשביל לבשל בהצלחה מתכונים איטלקיים. הסוד לאוכל איטלקי ביתי טעים הוא חומרי גלם איכותיים ומתכון טוב. כיום כאשר מוצרים איטלקיים איכותיים נמכרים בכל המרכולים הגדולים ואתר פודיק מציע מתכונים פשוטים וטובים – נגמרו התירוצים! מנת הפסטה הבאה שתכינו בעצמכם תהיה טעימה כמו מנה של מסעדה. הכנה של פיצה ביתית תהיה חוויה מהנה בכל גיל. אתם תלושו בעצמכם את הבצק, תכינו את הרוטב, תפזרו גבינה ותוסיפו תוספות שאתם אוהבים.

יש לכם חשק לאוכל איטלקי? לרשותכם רשימת מתכונים איטלקיים באתר פודיק של שחר חן כנסו תכינו וספרו איך יצא בתגובה באתר או באינסטגרם של שחר חן

איך מבשלים כמו מאמא איטלקייה?

המטבח האיטלקי הוא אחד המטבחים האהובים עלינו הישראלים. כמעט בכל בית אוכלים לפחות פעם בשבוע פסטה או פיצה. אנחנו כאן בכדי לתת לכם טיפים שילמדו אתכם איך לבשל כמו  איטלקיים. אחרי שתקראו את הטיפים הבאים אתם תדעו מה אסור לעשות ומהם כללי הברזל של המטבח האיטלקי.

רשימת מרכיבים קצרה

רוב המנות האיטלקיות הטעימות והפופולריות ביותר מתבססות על מעט מאוד מרכיבים. מנה קלאסית של פיצה כוללת בצק, עגבניות, גבינה ובזיליקום, פחות מ-10 מרכיבים בשביל להכין את אחת המנות האהובות והטעימות ביותר. מנת הדגל של איטליה היא מנה של פסטה עם גבינה ופלפל שחור (קצ'ו אה פפה). המטבח האיטלקי שם דגש על האיכות של חומרי הגלם. האוכל האיטלקי כולל מעט מרכיבים שנבחרים בקפידה. כבשלנים איטלקיים עליכם לדעת לבחור נכון בעגבניות הכי טובות, ברסק עגבניות איטלקי, בגבינת מוצרלה איכותית ובקמח שנטחן במיוחד בעבור פסטה או פיצה. השפים האיטלקיים נותנים עדיפות ברורה למוצרים מתוצרת מקומית. גם בארץ המסעדות האיטלקיות המובילות מקפידות להשתמש במוצרים מתוצרת איטליה.

משקיעים במים של הפסטה

אלו שמבינים באוכל איטלקי יודעים שלא מבשלים פסטה רק במים. הפסטה סופגת את הנוזלים כך שכאשר מבשלים אותה במים שהומלחו נכונה או תובלו – היא תצא הרבה יותר טעימה ועשירה. שלבו טעמים במים של הפסטה ותצליחו להוציא מהסיר פסטה טעימה שהופכת עם הרוטב הנכון למנת שף. שימו לב שאפשר וכדאי להשתמש במים בהם בושלה הפסטה כבסיס לרוטב. אל תמהרו לשפוך לכיור את כל מי הבישול.

מה עוד כדאי לדעת על מתכונים איטלקיים?

המטבח האיטלקי פחות מתחבר לכוסברה כך שלא תמצאו אותה במנות. שילוב נוסף שלא מתקבל במטבח האיטלקי הוא גבינות ודגים. בעוד השפים האיטלקיים מוסיפים גבינה בנדיבות למאפים, פסטות וגם למנות בשריות, לא תראו שף איטלקי מוסיף גבינה למנת דג או מאכלי ים. הטעמים העזים של הגבינה פוגעים בטעמים העדינים של הדג. אחרי שתכירו את המטבח האיטלקי תגלו שיש לכל סוג פסטה רוטב מתאים. כך למשל, השפים האיטלקיים לא יגישו לעולם רוטב בולונז עם ספגטי.

הכי טרי הכי טעים

מתכונים איטלקיים מוצלחים מתבססים בראש ובראשונה על חומרי גלם עונתיים טריים. השפים האיטלקיים בוחרים את המנות שלהם בהתאם לפירות ולירקות שיש בשוק. כך למשל, הם נהנים מהטעמים הטובים של העגבניות הטריות בעונת הקיץ ובחורף משתמשים במוצרים משומרים. אם תדעו לבחור נכון את חומרי הגלם הטריים ביותר בכל עונה האוכל שלכם יהיה טעים יותר וגם בריא יותר. מתכונים איטלקיים כוללים לרוב גם עשבי תיבול טריים כך שכדאי להצטייד מראש בעלי בזיליקום טריים, שום טרי ואורגנו טרי.

מה צריך בשביל מנת פסטה מושלמת?

אם יש מאכל אחד אותו כולם אוהבים – הרי זאת הפסטה האיטלקית. אפשר למצוא היום פסטות במבחר צורות, גדלים וצבעים. כדאי להשקיע עוד מספר שקלים ולרכוש מותג פסטה איכותי ומוכר עם עדיפות למותגים איטלקיים. את הפסטה נבשל בהרבה מים רותחים שהומלחו נכון. הקפידו להכניס את הפסטה אל המים רק כאשר הם רותחים. את הבישול כדאי לבצע במצב של רתיחה תמידית. כסו חלקית את סיר הפסטה ותצליחו לשמור על טמפרטורת מים גבוהה. את הפסטה נוציא מהמים במצב של אל-דנטה (פסטה נגיסה ונעימה לאכילה). חשוב להימנע מבישול יתר של הפסטה.

החלק החשוב ביותר בכל מנת פסטה הוא הרוטב. שימו לב שאתם בוחרים חומרי גלם מובחרים בעבור הרוטב שלכם ותיהנו מטעמים טובים. אל תשכחו לשדרג את המנה עם גבינת פרמז'ן מגוררת. רוטב לפסטה כדאי להכין על פי מתכונים מדויקים. אתם תופתעו לגלות רוטב טעים כמו של מסעדה כאשר תעבדו על פי מתכון של שף. אתר פודיק כולל מתכון נהדר לפסטה ברוטב עגבניות, המתכון משדרג את רוטב העגבניות הקלאסי ומעניק לו חריפות נעימה.

שימושים של פסטו איטלקי

אותו עלי בזיליקום שאנחנו משתמשים בהם להעשרת מנות פסטה ופיצה משמש גם בסיס לממרח פסטו (מתכון באתר פודיק). את הפסטו אפשר למרוח על לחם, להוסיף לפסטה ולשדרג באמצעותו מאפים. אם תיקחו בצק שמרים על בסיס חמאה או אפילו בצק של פיצה ותגלגלו אותו לרולדה כשהוא מרוח בפסטו (תוסיפו גם מוצרלה), תקבלו מאפה ריחני וטעים שלא תוכלו להפסיק לאכול. ממרח פסטו ביתי יוכל לשמש כמנת פתיח לארוחה. הגישו את ממרח הפסטו הביתי יחד עם החלה של שבת ותעוררו את התיאבון לקראת ארוחה איטלקית קלאסית.

מתכונים איטלקיים למנה ראשונה

האיטלקיים נוהגים לחלק כל ארוחה ל-3 מנות, הם מגישים לאורחים שלהם בצורה מסודרת מנה ראשונה, מנה עיקרית ומנה אחרונה. אם הוזמנתם לארוחה אצל שף איטלקי שימו לב שעליכם לאכול מכל 3 המנות. בחלק מהארוחות נהוג להגיש לפני המנה הראשונה גם מנת פתיח שכוללת לרוב מתאבנים (אנטיפסטי) או מאפה פוקאצ'ה עם מטבלים.

לרוב, מתכונים איטלקיים של מנות ראשונות יכללו מנת פחמימה. מנה ראשונה בתפריט איטלקי תהיה מרק מינסטרונה, קערת ריזוטו קטנה, מנת פסטה וגם פיצה. המנות הללו שאנחנו בישראל נותנים להן מעמד של מנה עיקרית נחשבות באיטליה למנות ראשונות.

מנה עיקרית בתפריט איטלקי

את המנה העיקרית בארוחה האיטלקית שלנו נרכיב ממנת בשר בליווי ירקות. המטבח האיטלקי המסורתי כולל בעיקר מנות עיקריות בשריות, ופחות מתייחס למנות צמחוניות או טבעוניות כמנה עיקרית. כמנה עיקרית לארוחה תגישו לזניה עם בשר, צלי בקר בתוספת סלט וירקות מבושלים, חזה עוף בגריל לצד תפוחי אדמה צלויים וסלט רענן.

הקינוח המושלם לארוחה איטלקית

המנה האחרונה היא זו שסוגרת את הארוחה ומשאירה לאורחים שלכם טעם של עוד. קינוחים איטלקיים ידועים בשילוב מדויק בין טעמים מתוקים לבין טעמים מרים של קקאו וקפה. הקינוח האיטלקי הקלאסי הוא כמובן עוגת טירמיסו. גלידה איטלקית תהיה גם כן סיום נהדר לארוחה. אם אתם אוהבים נוטלה תמצאו באתר פודיק מתכונים לקינוחי נוטלה טעימים ופשוטים להכנה. בתוך פחות מ-10 דקות תצליחו להכניס לתנור עוגת נוטלה או עוגיות נוטלה.

אוכל איטלקי הוא בראש ובראשונה אוכל מלא באהבה. המזג החם של העם האיטלקי בא לידי ביטוי בצבע האדום שמאפיין את רוב המנות, בטעמים העשירים ובכמות מכובדת של גבינה שהופכת כל מנה פשוטה למעדן מלכים. המטבח האיטלקי מתאים לבשלנים מתחילים וגם לוותיקים. אם אתם מארחים לראשונה חברים לארוחה – תכינו להם פסטה! אם לא תאמינו כמה בקלות תצליחו לבשל מנת פסטה מושלמת. אל תשכחו לשדרג את המנה עם גבינת פרמז'ן ולעבוד על פי הטיפים שלנו ושל אתר פודיק של שחר חן

כתבה זו נכתבה על ידי שחר חן – בעלים של בלוג האוכל פודיק – Foodik



תגובות

End of content

No more pages to load