• 22 אוגוסט 2019

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

פיטו מה?

פירות וירקות הם המקור הזמין ביותר בטבע לוויטמינים הדרושים לקיום תהליכי הגוף. אך האם ידעתם שפירות וירקות מכילים גם חומרים צמחיים מיוחדים המסייעים לגופנו לפתח עמידות בפני מחלות?

מתכון למעדן מצונן מצ'יה ופירות

לכבוד שבועות, מצאו את הטנא היפה ביותר שיש בהישג ידכם ומלאו אותו בפירות וירקות בצבעים. הגוף שלכם ראוי לפיטונוטריאנטים הטובים ביותר מן הטבע.

הפיטונוטריאנטים הינם חומרים טבעיים המעניקים לפירות והירקות את הטעם, הצבע והניחוח האופייניים להם וכן את יכולת ההגנה מפני מזיקים, מחלות ופגעי מזג האוויר.

סגולות הפיטונוטי ריאנטים נחקרות זה מכבר ונמצא כי הם מגנים על הגוף מפני רדיקלים חופשיים (רעלים פנימיים וסביבתיים) ומסייעים לו לנטרל ולסלק אותם ביתר קלות. עד כה זוהו אלפי סוגים של פיטונוטריאנטים בפירות וירקות ונמצא כי לכולם יכולת נפלאה במניעת מחלות, כמו מחלות סרטניות ומחלות לב וכלי דם.

שני סוגים של פיטונוטריאנטים המצויים בירקות ממשפחת המצליבים (ברוקולי, כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, חרדל, גרגר נחלים) המוכרים בשם אינדול 3 קרבינול וסולפורפאן, מסייעים לגוף במלחמתו נגד רעלים ובכוחם למנוע התפתחות תאים סרטניים. הפלבנואידים הנמצאים  בפירות הדר מגנים עלינו מפני מחלות לב, שבץ וסרטן, הכלורופיל המצוי בכמות אדירה בירקות עליים ובעשבי תיבול ירוקים (תרד, כרפס, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וכו') מסייע לכבד בנטרול הרעלים ביתר קלות ומרכיבי הגופרית האורגנים המצויים בשום, בצל ועירית מסייעים לחיזוק מערכת החיסון ולעמידות הכללית של הגוף מפני גורמים מחוללי מחלה .

זהו רק חלק זעיר מרשימה ענפה של פיטונוטריאנטים עוצמתיים המצויים בפירות ובירקות ולכל אחד מהם תרומה עצומה בהגנה על מערכות הגוף ובמניעת מחלות והזדקנות מוקדמת.

כך תיהנו מתכולת הפיטונוטריאנטים בתפריטכם יום יום:

1. תשאפו לשלב ירקות בצבעים שונים בכל ארוחה וצרכו פירות כארוחת ביניים, במקום עוגיות וחטיפי בריאות מעובדים.

2. התפנקו בשייק פירות רענן או בשייק ירוק מצנן ומטהר כתחליף לארוחת בוקר.

3. סחטו את הפירות והירקות שלכם למיץ והרוו את צימאונכם ביום קיץ חם (טרם הצטיידתם במכונת מיצים?)

4. חתכו פירות בשלל צבעים יפה ויפה והגישו לעצמכם (ולבני המשפחה) במקום חטיף מזיק.

5. גלו יצירתיות ושלבו פירות וירקות יחד במנות, סלטים וקינוחים (ראו מתכון למעדן צ'יה ופירות מטה): קוביות אפרסמון בסלט עלים ירוקים, תפוח ופלחי תפוז בסלט חסה ונבטים, אננס ובטטה צלויים וכו'.​​​​​​​

מתכון למעדן צונן מצ'יה ופירות

מרכיבים ל-2 מנות:

2 כוסות תחליף חלב (סויה, שקדים, קוקוס, אורז, שיבולת שועל)

3 כפות זרעי צ'יה

4 כפות מייפל טבעי

לתוספת

כוס קוביות פרי לבחירה (תפוח, קיוי, נקטרינה, תות, בננה וכו')

2 כפות אגוזים גרוסים

2 כפות כף קוקוס טחון

אופן ההכנה:

  1. ערבבו היטב מים, צ'יה ומייפל בצנצנת זכוכית והשרו ללילה או עד לקבלת מרקם ג'ל.
  2. חלקו את תערובת הצ'יה ל-2 מנות (או לכמה מנות קטנות) ועטרו בפירות, אגוזים, קוקוס וקינמון בנדיבות.

* ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד הגשה.

* ניתן להעשיר את תערובת הצ'יה בכף שיבולת שועל, חמוציות ללא תוספת סוכר, זרעי חמנייה ודלעת.

* מתאים כארוחת בוקר או ערב קלילה ואף לאירוח בריא.


להתייעצות ולקביעת תור למפגש התקשרו אליי או כתבו ל-efrathealthy@gmail.com

תגובות

End of content

No more pages to load