חומרים ל- 4 מנות:
800 גרם דגים מחולקים ל- 4 נתחים
10 שיני שום
6 כפות שמן זית
1 גבעול סלרי טרי, קצוץ לקוביות
1 כפית פלפל צ'ילי קטן, קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
7 שורשי ארטישוק ירושלמי, קצוצים לקוביות קטנות
2 עגבניות קלופות וקצוצות לרבעים
צרור כוסברה
1 גבעול טימין
חצי צרור שמיר
חצי צרור פטרוזיליה
2כוסות תרד קצוץ דק
לתערובת התבלינים:
כף וחצי פפריקה מתוקה
1כפית מלח גס
1כפית גרעיני שומר
חצי כפית קימל
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
בסיר או מחבת גדולה, מטגנים את שיני השום בשמן זית עד להזהבה עדינה מאד. מוסיפים סלרי וגזר ומבשלים כ- 15 דקות.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים, ומוסיפים את תערובת התבלינים ואת העגבניות. מתבלים את הירקות בתערובת תבלינים ומוסיפים עגבניות ומים עד לכיסוי. מכניסים פנימה את הדגים ומביאים לרתיחה.
מבשלים חצי שעה ומפזרים מעל שמיר, טימין, כוסברה, פטרוזיליה ותרד. מבשלים 15 דקות נוספות ומכבים את האש ומשאירים עם מכסה פתוח במשך 10 דקות נוספות.
הגשה
מניחים בכל צלחת דג ותבשיל ארטישוק. סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים בעיטור עלים צעירים.
המתכון באדיבות השף שגב משה