חומרים ל-6 מנות:
6 שוקי הודו
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
למלית:
1/2 כוס קרוטונים או פירורי לחם איכותיים
עלים מענף רוזמרין אחד
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים
4 משמשים אוזבקיים מיובשים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את המלית: טוחנים קרוטונים ורוזמרין במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים פיסטוקים ומשמשים ומעבדים בכמה פולסים לתערובת קצוצה גס.
ממלאים, צולים ומגישים: יוצרים חתך לאורך כל שוק ובעזרת האצבעות מנתקים את הבשר מהעצם, יוצרים מעין כיס ומרחיבים אותו מעט.
ממלאים את הכיס במלית (בערך כף לכל שוק) בידיים רטובות. דוחסים אותה היטב פנימה.
מניחים את השוקיים בתבנית, משמנים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים את יתרת המלית על השוקיים.
צולים כשעה ורבע עד שהשוקיים מזהיבות. מוציאים ומגישים לצד בטטה צלויה וסלט עלים.
המתכון באדיבות טיב טעם; מתכון: סבינה ולדמן, צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר.