מאת: משה פריאל, כתבנו הפוליטי
הוועדה בראשות ח"כ יעקב אשר, קיצרה את תוקף ההכרזה על חובת הבידוד במלוניות לשבים מחו"ל ל-24 שעות במקום להאריכה ב-8 ימים כבקשת הממשלה. ההכרזה אמורה הייתה לפוג הלילה בחצות ומשמעות פקיעתה הייתה כי כל השבים מחו"ל היו עוברים לבידוד ביתי במקום בידוד במלוניות. היו"ר ח"כ אשר אמר כי יאפשר לממשלה 24 שעות נוספות לצורך גיבוש פתרונות.
יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר: "המשטרה יכולה לאכוף בדרכים יותר יעילות וצריך למצוא אפשרות בהסכמת אנשים לאכיפה דרך טלפונים ניידים ולאו דווקא באיזוק. הוא פנה לד"ר אלרעי פרייס וביקש לקצר את תקופת הבידוד לשבים מחו"ל: "יש לשקול לקצר את חובת הבידוד מ- 10 או 14 ימים לשישה ימים או מספר אחר יותר ידידותי. הגענו לנקודה שצריך לנהל שיח אחר עם הציבור. קיימות דרכים אחרות פחות פוגעניות".
עוד אמר כי הוועדה תתכנס שוב מחר ותדון בתקנות הפעימה השנייה של ההקלות שנכנסה הבוקר לתוקף.
תמכו בהארכת ההכרזה: היו"ר ח"כ יעקב אשר והח"כים מיכאל מלכיאלי (ש"ס) ורות וסרמן לנדה (כחול לבן) שאמרה כי היא תומכת בהארכת ההכרזה ב-36 שעות
נמנעו בהצבעה: ח"כ אוסאמה סעדי וח"כ עופר כסיף (הרשימה המשותפת)
ד"ר אלרעי פרייס מזהירה בוועדת החוקה מפני ביטול הארכת ההכרזה על בידוד במלוניות: "אם אתם רוצים לשבת אח"כ ולדבר על מחדל נתב"ג ולעשות צעד שמחזיר לאותה נקודה זו תהיה אחריות שלכם".
על רקע דבריו של יו"ר ועדת החוקה ח"כ אשר כי לא יהיה נכון להאריך את ההכרזה לחובת בידוד במלוניות שתפוג הלילה בחצות אמרה ד"ר שרון אלרעי פרייס ראש שירותי בריאות הציבור: "אל תתנו לאמירה שהמשטרה תאכוף לבלבל אתכם. יכולת האכיפה של המשטרה מוגבלת ואנחנו רואים את זה חודשים. לאור זה שראינו שלמשטרה יש מגבלה, משרד הביטחון הציע תכנית 'בני-חיל' כדי לחזק וזה לא עובד. אם אתם רוצים אח"כ לשבת ולדבר על מחדל נתב"ג ולעשות צעד שמחזיר את הדברים לאותו מצב זו תהיה אחריות שלכם".