• 20 יוני 2019

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

יוזמה באר שבעית: ''מקרר חברתי'' יוצב בשכונות, לטובת נזקקים

חברת מועצת העיר יסמין פרידמן מקדמת הקמתם של ''מקררים חברתיים'': בעלי עסקים יביאו אליו מזון שאינם זקוקים לו, נזקקים יוכלו לקחת על פי הצורך

יסמין פרידמן, עם אנשי קפה ''סיגל'' (צילום סלולרי)

יוזמה באר שבעית: מקרר חברתי, אשר יעמוד מחוץ לבית עסק. בעלי עסקים יביאו למקרר אוכל שלא נמכר באותו יום ומי שזקוק - ייקח. המקרר יהיה פתוח 24/7 לטובת כל מי שנזקק חכל. מקרר ראשון כזה יוצב בקפה ''סיגל''  שברחוב ביאליק בשכונה ב', בה מתגוררים סטודנטים רבים.

יוזמת הרעיון היא חברת מועצת העיר יסמין פרידמן: ''בסוף כל יום , עסקים בסביבה יביאו למקרר את האוכל שלא נמכר, או שהם לא זקוקים לו, המקרר יהיה פתוח לכולם 24/7 ומי שירצה לקחת ייקח'', מסבירה פרידמן. ''כך, אנחנו משיגים 2 מטרות , עזרה למי שזקוק וצמצום זריקת מזון. בשביל שזה יקרה אנחנו צריכים לרכוש מקרר -  גם יד 2 זה מצויין ומעט תקציב לתחזוק- היעדהינו לאסוף 2500 שקלים''.

''המעוניינים להצטרף ליוזמה  מוזמנים לפנות אליי. המקרר של ביאליק יהיה רק יריית הפתיחה לעוד מקררים בעיר'', אומרת יזמין פרידמן. 

מדי שנה נזרקות בישראל 2.5 מיליון טונות של מזון, משפחה ממוצעת זורקת מדי שנה מזון בשווי 8,000 שקלים

על פי אומדנים שונים, מדי שנה נזרקים בישראל למעלה מ-2.5 מיליון טונות מזון, בהם למעלה מ-300,000 טונות מזון מבושל. משפחה ישראלית ממוצעת זורקת מדי שנה לפח מזון בשווי של כ-8,000 שקלים, סכום ל כ-600 שקלים מדי חודש. תוצרת חקלאית מושמדת מכל מיני סיבות: חוסר רווחיות כלכלית, כאשר השוק הישראלי מוצף בירקות מעזה וירדן, כאשר היא אינה עומדת מדדים של יופי (תפוחים גדולים מדי, מלפפונים עקומים, אשכולות של עגבניות לא אחידים ועוד). מזון במרכולים ובמסעדות נזרק בסוף היום או כשהוא לא ''מספיק יפה''. 

ישראל סובלת מאותה מחלה ממנה סובל העולם המערבי השבע,  על פי נתוני ארגון ה-OECD, ישראל נמצאת במקום השני, הלא מכובד, בהיקפי זריקת המזון. על פי בדיקה  של המוקד לביטחון תזונתי, שנערכה בשנת 2008, במשאל בקרב 500 משפחות בשכונה בבאר שבע, נמצא כי כמעט מחציתם עברו במהלך השנה אירוע של חוסר ביטחון תזונתי.

כיום, המודעות לבזבוז אוכל עלתה ובין היתר, עמותות ארציות כגון לקט ישראל ובבאר שבע, באר שובע, סל''ק, לצד מתנדבים פרטיים, מנסים להפחית את בזבוז המזון על ידי איסוף וחלוקה לנזקקים. מדובר במזון איכותי לכל דבר: ירקות ופירות מהשוק העירוני, הנאספים בסוף היום והם טובים, מנות שלא נצרכו מאולמות שמחה, מסעדות ומאפיות ועוד, אך עם זאת, כמות המזון הנזרקת גדולה, אל מול מספר הולך וגדל של משפחות שאינן מסוגלות לרכוש מזון.

לפרויקט יש דף מימון המונים.

לדף של פרויקט המקרר

תגובות

End of content

No more pages to load