• 19 ספטמבר 2019

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

מוצרי בשר, עופות ודגים פגי תוקף נתפסו בביקורת משרד הבריאות בב''ש

משרד הבריאות הודיע הבוקר על השמדת 1,000 ק''ג של מוצרי בקר ודגים במפעל ובית-קירור  "טל איכות הבשר בע"מ", ברחוב המלאכה בעיר

המוצרים שנתפסו על ידי משרד הבריאות (צילום: דוברות משרד הבריאות)

משרד הבריאות הודיע הבוקר על השמדת מוצרי בקר ודגים במפעל ובית-קירור  "טל איכות הבשר בע"מ", ברחוב המלאכה 28, בבאר-שבע. ב-18 באפריל נערכה ביקורת על ידי מפקחי משרד הבריאות מלשכת הבריאות המחוזית דרום והשירות הווטרינרי של עיריית באר-שבע, במהלכה הביקורת נמצאו מוצרי בקר ודגים פגי תוקף, בעלי שינויים אורגנלפטיים חריפים, כך מוסר הבוקר דובר משרד הבריאות.

הטיפול במוצרי הבשר, העופות, והדגים אחסונם ושיווקם ללא התנאים הנדרשים בחקיקה עלול להזיק לבריאות הציבור. בהוראת הרופאה הווטרינרית האחראית במחוז ובסיוע השירות הווטרינרי של עיריית באר-שבע הושמדו כ- 1000 ק"ג מוצרי בקר ודגים. משרד הבריאות ימשיך לנקוט בצעדי אכיפה כנגד עסק המזון, נמסר.

משרד הבריאות ממליץ להקפיד על כללים לרכישה של בשר, עופות ודגים:

יש לרכוש רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש . במוצרים ארוזים מראש בדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק.
ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצביה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש. רכשו רק במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.

רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר. רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים בלבד.  רכשו רק מוצרים בעלי  מראה, צבע וריח אופייניים.  לדגים יש סימנים מיוחדים לטריות שמומלץ להתייחס אליהם. רכשו רק מוצרים המאוחסנים בחנות בהתאם להוראות היצרן. בשר עופות ודגים  טריים/ נאים (אינם מבושלם) חייבים  להיות בקירור (0 - 4 מעלות  צלזיוס) או בהקפאה (18 - מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנותם אם אינם במקרר או במקפיא. 
הטמפרטורה המומלצת על-יד היצרן מסומנת על גבי המוצר, ביכולתכם לבדוק שהמוצר מאוחסן נכון בחנות במקרר או במקפיא לפי המלצות היצרן (היצרן קובע איך יש לאחסן את המוצר ואין להקפיא בחנות מוצר שמסומן כמצונן או לשמור במקרר מוצר שהוגדר כקפוא). ביכולתכם לזהות אם מוצר קפוא בחנות הופשר והוקפא שנית: אם בתוך שקית האריזה יש גבישי קרח סימן כי המוצר הופשר והוקפא שנית ולא רצוי לקנות מוצר כזה.  רכשו מוצרים ארוזים מראש רק אם האריזה שלמה ותקינה.  ארזו בשקית נקייה בשר, עוף ודגים נאים (לא מבושלים) ובנפרד ממוצרים אחרים של קנייתכם.

אריזה נפרדת ונקייה תמנע טפטוף וזיהום מוצרים אחרים בעת הקניות. הוציאו את מוצרי הבשר, העוף והדגים מהמקרר סמוך ככל שניתן למועד התשלום. רכשו עוף והודו (קפוא או מצונן), רק אם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי. הסמל מופיע על תווית המוצר ובתוכו המילים "נבדק והותר" ומספר הפיקוח הווטרינרי הייחודי של המשחטה. 


תגובות

End of content

No more pages to load