• 20 מאי 2019

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

חומוס זה הכי, אחי!

פרויקט מיוחד לכבוד יום החומוס הבינלאומי, שחל השבוע: הכל על המאכל שכבש את העולם, מישראל ועד ניו יורק - וגם: מה המנה האהובה על המנגבים בב''ש?

מנות בית הפול (צילום: ניר שמול)

יום החומוס הבינלאומי שחל השבוע (13/5) הוא הזדמנות מצוינת להצדיע למאכל שנחשב  הכי ישראלי,  הוא מככב כמעט בכל שולחן וכשטועמים אותו גם מהמקום הכי רחוק בעולם, הוא יחזיר אותנו מייד אל הבית ואל התחושה של להיות ישראלי. אז פנינו לרשת בית הפול שהכינו במיוחד עבורנו מנות חומוס כמו שלא הכרתם. על חומוס ירוק שמעתם? חומוס הודי? כל הפרטים בכתבה הטעימה.

לפני הכל , נתחיל בכמה עובדות מעניינות על המאכל שהפך לסמל לאומי:

1. חומוס נקרא על שם חֻמֻּץ בערבית.

2. יש אומרים שהמקור לחומוס הגיע ממצרים העתיקה, לעומת זאת יש מוסלמים הטוענים כי היה זה צלאח א-דין שהמציא את החומוס כפי שהוא מוגש כיום.

3.כיום היצרנים המסחריים העיקריים של החומוס הם הודו, פקיסטן, טורקיה, אתיופיה, ומקסיקו, וניתן למצוא זנים שונים שלו ובמגוון סוגים, מגרגירי חומוס ועד ממרחים ומאכלים שונים כמו הפלאפל המסורתי.

4. בניגוד לדעה הרווחת, חומוס טרי איננו משמין כלל. הקטנית עצמה מכילה מעט מאוד שומן והרבה פחמימות וחלבונים.

בית הפול, מסעדת החומוס המוכרת גם לוותיקים שבנינו, הוקמה בשנת 1952, כשהסבא והסבתא, שמואל ואלגרה אשכנזי, עלו לישראל ופתחו צריף קטן בבאר שבע. באותו הצריף הגישו אוכל טעים שהכינו באהבה, לפי מתכונים משפחתיים שהביאו איתם מהבית במצרים. עם השנים שחלפו, גדל בית העסק הקטן והפך למסעדה של ממש. המתכונים המיוחדים של סבא וסבתא המשיכו לעבור מדור לדור ונשמרים עד היום בסוד. היום, דור ההמשך, הוסיף  למתכונים הישנים מטעמים חדשים.

איתם זינו, מנכ"ל רשת בית הפול מספר כי: "מנות החומוס פופולריות מאוד בבאר שבע ובישראל בכלל ובשנים האחרונות אנו רואים שגם במדינות מערביות, במיוחד ארצות הברית, מנות החומוס תופסות תאוצה. מדובר במנה ישראלית עשירה בערכים תזונתיים. יש שמגיעים ואוכלים חומוס כארוחת בוקר ויש שמעדיפים את המנה כארוחת הצהרים ויש כתוספת למנה עיקרית. אבל תמיד המשותף לכולם הוא הניגוב! פעולת הניגוב הפכה לכל כך ישראלית עד כדי כך שהיא הופכת כל ארוחה לחגיגה שלמה".

עוד מוסיף איתם כי, הקהל הבאר שבעי מחפש  באוכל שלו, מצד אחד את הטעם המוכר ומצד שני את היתרונות התזונתיים: "זאת הסיבה שבשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר אנשים שמאמצים לעצמם מנהגים בריאותיים כמו "יום שני ללא בשר" (meetless mounday) ובוחרים בתפריט צמחוני לפחות פעם אחת בשבוע. החומוס הוא מקור חלבון מצוין לצמחונים טבעוניים וגם עבור אלה שאוכלים הכל.

מנות בית הפול הירוק (צילום: ניר שמול)

אנחנו בבית הפול גאים במקום שיצרנו. מקום שבו לכל שולחן מוגשת לא רק ארוחה, אלא חגיגה שלמה, צבעונית ויפה של ריחות מפתים ושפע של אפשרויות וטעמים. אנחנו מקפידים על הטריות ומציעים לקהל הבאר שבעי מקום עם אווירה ביתית נעימה ואוכל טרי-טרי, בטעם של פעם, כדי להעניק את החוויה הטובה והטעימה ביותר, ולשמור על הקסם המיוחד שנולד בצריף של סבא וסבתא.

לכבוד יום החומוס הבינלאומי, שיתקיים ביום שני ה- 13/5 ויצוין ברחבי העולם, החליטו ברשת לצאת במנות חומוס צבעוניות ולא שגרתיות. בין המנות:

המנה הבריאה צילום: ניר שמול

המנה הבריאה: חומוס בריא- מדובר במנת החומוס המסורתית בשילוב ספירולנה- אחת ממזונות העל הפופולרים ביותר בעולם. היא מרכזת בתוכה כמות אדירה של חלבונים, ויטמנים ומינרלים ועוד המון רכיבים חיוניים לגוף. ביום החומוס הבינלאומי, נגיש בסניפים מספר מוגבל של המנה המיוחדת. השילוב בין גרגירי החומוס לעלים הירוקים הפכו את החומוס ליותר בריא ובעיקר לצבעוני. המינון העדין והתיבול המסורתי שמרו על הטעם המוכר והאהוב.

המנה הכתומה: חומוס הודי- לפעמים נדמה כאילו גרגר החומוס נולד במטבח ההודי. השילוב בין התבלינים ההודים לחומוס משתלבים יחד מצוין. ביום החומוס נציע מנת חומוס הודי בשילוב עם תבלינים הודים כמו קארי ועוד.

חומוס הודי צילום: ניר שמול


המנה הבריאה: חומוס אדום- אחד השדרוגים המושלמים למנת החומוס הוא הסלק המתקתק. כמה טעים ככה בריא והצבע הופך את המנה לכזאת שאי אפשר להישאר אדישים מולה.

חומוס סלק צילום: ניר שמול

וכמובן, איך אפשר בלי המנה הבאר שבעית הוותיקה מכולן: חומוס פול-  את החומוס פול כמעט שלא צריך להציג, זו המנה האהובה והפופולרית של הרשת. חומוס בשילוב פול מצרי, טחינה, ביצה, שמן זית, פטרוזיליה ורוטב הבית. מנה שהיא חגיגה קולינרית אסלית.

אז בניגוב או בדוך, בצבע אדום או בצבע ירוק, עם תוספות או עם תבלינים מיוחדים.. אתם תחליטו אבל מה שבטוח זה הולך להיות ממכר.

דבר התזונאית:

פנינו אל מירית ברודט מנחת סדנאות בריאות וירידה במשקל בבאר שבע ובאונליין, כדי לשמוע ממנה על נפלאות הקטנייה הקטנה. החומוס הוא קטניה בריאה מאוד ובעלת ערך תזונתי טוב ובריא ומעבר לכך, עדיפה  על האוכל המתועש רווי השומן וכולסטרול.

גרגרי החומוס עתירים בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן ומינרלים נוספים החיוניים לבריאות העצם: אבץ ונחושת. כמו כן, גרגרי החומוס עשירים בחומצה פולית וחומצות אמינו. הרבה חושבים שחומוס זה משמין אך לא כך הדבר, בגרגירי החומוס עצמם יש מעט מאוד שומן. בנוסף, בגרגרי החומוס יש שילוב מנצח בין חלבון לשפע סיבים תזונתיים - שני רכיבים המשרים תחושת שובע לאורך זמן.

תכונות אלו הופכות אותם למזון מושלם עבור אלו המבקשים לשמור על המשקל. זאת בניגוד לממרחי החומוס התעשייתיים שאכן רחוקים מלהיות דיאטטיים, ומרביתם מכילים לא פחות מ- 25% שומן.

שילוב של כ-50 גרם גרגרי חומוס כחלק מהארוחה או תוספת לסלט, תרום לתחושת שובע מהירה יותר ותהווה ארוחה מזינה יותר ללא העייפות הנלוות בדרך כלל לארוחות צהריים כבדות.

אכילה של ממרח חומוס יחד עם פיתה (דגן) גם כן מהווה מקור לחלבון מלא אשר מכילים  את כלל חומצות האמינו החיוניות.

שיהיה בתאבון!

חג חומוס שמח!

תגובות

End of content

No more pages to load