• 17 דצמבר 2018

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

מתכון לערב חג הפסח: ארטישוק ירושלמי עם סטייק דג עסיסי

גם אם אתם מארחים בערב החג, או אפילו מתארחים ולא רוצים להגיע בידיים ריקות, קבלו מתכון טעים וחגיגי של סטייק דג עם ארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי עם סטייק דג עסיסי (צילום: עידן ירדני)

חומרים ל- 4 מנות:

 800 גרם דגים מחולקים ל- 4 נתחים

10 שיני שום

6 כפות שמן זית

1 גבעול סלרי טרי, קצוץ לקוביות

1 כפית פלפל צ'ילי קטן, קצוץ דק

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

7 שורשי ארטישוק ירושלמי, קצוצים לקוביות קטנות

2 עגבניות קלופות וקצוצות לרבעים

צרור כוסברה

1 גבעול טימין

חצי צרור שמיר

חצי צרור פטרוזיליה

 2כוסות תרד קצוץ דק

לתערובת התבלינים:

כף וחצי פפריקה מתוקה

 1כפית מלח גס

 1כפית גרעיני שומר

חצי כפית קימל

חצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

בסיר או מחבת גדולה, מטגנים את שיני השום בשמן זית עד להזהבה עדינה מאד. מוסיפים סלרי וגזר ומבשלים כ- 15 דקות.

מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים, ומוסיפים את תערובת התבלינים ואת העגבניות. מתבלים את הירקות בתערובת תבלינים ומוסיפים עגבניות ומים עד לכיסוי. מכניסים פנימה את הדגים ומביאים לרתיחה.

מבשלים חצי שעה ומפזרים מעל שמיר, טימין, כוסברה, פטרוזיליה ותרד. מבשלים 15 דקות נוספות ומכבים את האש ומשאירים עם מכסה פתוח במשך 10 דקות נוספות.

הגשה

מניחים בכל צלחת דג ותבשיל ארטישוק. סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים בעיטור עלים צעירים.


המתכון באדיבות השף שגב משה 

כתבות שיעניינו אותך...
תגובות

End of content

No more pages to load