לקראת פורים: מתכון לאוזני המן מקמח כוסמין
כוסמין הוא סוג של דגן (אחד מחמשת מיני הדגן). קמח כוסמין מלא עשוי מגרעין הכוסמין הנטחן בשלמותו. כוסמין הוא מקור לסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B, ומינרלים דוגמת אבץ, ברזל, מגנזיום, סידן ונוגדי חמצון. לגלוטן הכוסמין תכונות שונות מאלו של גלוטן החיטה, והוא קל יותר לעיכול. למאפה מקמח כוסמין יש טעם עדין ומעט מתקתק אף ללא תוספת סוכר או ממתיק כלשהו.
להכנת בצק בסיסי
2 כוסות קמח כוסמין או קמח חיטה מלא
1 כוס קמח לחם או קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס מים
ללוש היטב לבצק חלק, רך וגמיש שלא נדבק לידיים, ולהניח לתפוח למשך כשעה.
להכנת מליות אפשריות
מלית מלוחה (כן, גם אוזני המן מתחפשות לפעמים):
2 יח' תפו"א בינוניים מבושלים בקליפתם
1 קופסה טונה בשמן – מסוננת
10 יח' זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
1 כפית גדושה פסטו
קולפים את תפוחי האדמה ומועכים בעזרת מזלג, מוסיפים את שאר המרכיבים ומתקנים טעם עם מעט מלח.
מלית מתוקה:
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
50 גר' אגוזי מלך קצוצים
לערבב היטב (לא לאכול הכל! תשאירו משהו למילוי...)
לרדד את הבצק ליריעה בעובי 1 ס"מ, לקרוץ עיגולי בצק שתפח, לשים מעט מלית במרכז, לקפל קיפול מסורתי לצורת אוזן המן, ולהדק.
למרוח בעדינות בביצה טרופה ולקשט בשומשום או בפרג.
לאפות בתנור שחומם מראש (180 מעלות) עד קבלת צבע שחום יפה.
המתכון באדיבות: השף שי קרידי – מנהל קולינרי בחברת מבושלת