• 15 אוקטובר 2018

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

מתכון לט"ו בשבט: שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין

מתכון שווה במיוחד לט"ו בשבט: שוקי הודו עם פירות יבשים שימתיקו את החג אפילו עוד יותר. את כל המצרכים למתכון ניתן למצוא ברשת טיב טעם

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין (צילום: דניאל לילה)

חומרים ל-6 מנות:

‏6 שוקי הודו

‏6 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

למלית:

‏1/2 כוס קרוטונים או פירורי לחם איכותיים

עלים מענף רוזמרין אחד

‏1/2 כוס פיסטוקים טבעיים

‏4 משמשים אוזבקיים מיובשים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין (צילום: דניאל לילה)

אופן ההכנה:

‏ מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

‏ מכינים את המלית: טוחנים קרוטונים ורוזמרין במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים פיסטוקים ומשמשים ומעבדים בכמה פולסים לתערובת קצוצה גס. 

‏ ממלאים, צולים ומגישים: יוצרים חתך לאורך כל שוק ובעזרת האצבעות מנתקים את הבשר מהעצם, יוצרים מעין כיס ומרחיבים אותו מעט.

‏ ממלאים את הכיס במלית (בערך כף לכל שוק) בידיים רטובות. דוחסים אותה היטב פנימה.

‏ מניחים את השוקיים בתבנית, משמנים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים את יתרת המלית על השוקיים.

‏ צולים כשעה ורבע עד שהשוקיים מזהיבות. מוציאים ומגישים לצד בטטה צלויה וסלט עלים. 


המתכון באדיבות טיב טעם; מתכון: סבינה ולדמן, צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר.

כתבות שיעניינו אותך...
תגובות

End of content

No more pages to load