סוד אחד ללמידה מוצלחת במיוחד
ארוחת הבוקר שוברת את צום הלילה (מכאן שמה באנגלית: breakfast= שבירת צום) ומספקת אנרגיה ליום פעילות חדש. מחקרים שבדקו את השפעתה על תלמידים גילו כי קיים קשר בין אכילת ארוחת בוקר מאוזנת לשיפור יכולות קוגניטיביות, התמודדות טובה יותר עם משימות מורכבות, הגברת הערנות, הישגים טובים יותר בתחומי הספורט והיצירה ואף לשמירה על רמות סוכר מאוזנות ומשקל תקין לאורך שנים.
5 ההמלצות הבאות יסייעו בידכם, ההורים, להטמיע בקרב ילדכם את הארוחה החשובה ביותר במהלך היום ויספקו לכם רעיונות לארוחת עשר, החשובה לא פחות.
1. הסבירו לילדיכם, בהתאם לרמת הבנתם, על חשיבות ארוחת בוקר בריאה להצלחתם בלימודים ולשמירה על חוסנם ובריאותם. לקטנטנים שביניהם תוכלו להיעזר בספר המסביר על הנושא או בסיפור על גיבור פרי דימיונכם...
2. הציעו להם כארוחת בוקר אחת מהאפשרויות הבאות: כריך מקמח מלא+ ממרח חלבה טבעי (מכף ממרח שקדים ומעט דבש גולמי)/ ממרח שוקולד "על" (כף קקאו+ כף שמן קוקוס+ כף סילאן טבעי), אבוקדו, טחינה משומשום מלא, דייסת שיבולת שועל זריזה, מוזלי מיוגורט BIO וקוביות פרי טרי, שייק פרי ואגוזים על בסיס תחליף חלב או מי קוקוס, בננה/ תפוח פרוס או כל פרי אהוב בשקית, 2-3 תמרים ומיני אגוזים (לילדים מעל גיל 5), עוגיות בריאות "לקחת ולצאת" (ראו מתכון לעוגיות סילאן ואגוזים מטה) או פנקייק'ס בריאים שהכנתם לארוחת הערב יום קודם.
3.הכינו טבלה שבועית והחליטו יחד על אפשרויות מזינות ומגוונות לארוחת עשר, על פי טעמם האישי: כריך/ פיתה/ לחמנייה מקמח מלא+ חביתה/ ביצה קשה/ טחינה משומשום מלא וסלט קצוץ/ אבוקדו ונבטים/ גבינה צפתית דלת שומן ופרוסות חסה ומלפפון/ ממרח פסטו ועגבנייה ועוד. העשירו את ארוחת העשר עם 2 יח' ירק לפחות ויח' פרי בקופסא מחולקת וצבעונית. אל תשכחו בקבוק או שניים של מים צוננים (באופיס דיפו תוכלו למצוא מדבקות צבעוניות ליום מקסים ולהדביק על אריזת הכריך שלהם. שמחה בלב מובטחת).
4. היו עקביים ("לא יוצאים מהבית לפני שאוכלים") ואל תתפשרו על איכות המרכיבים. קורנלפקס עתיר סוכר, פרוסה עם שוקולד או שוקו זריז, אולי יספקו את בלוטות הטעם של ילדיכם, אך לא את צרכיהם הגופניים ובריאותם לאורך זמן.
5. הוו דוגמא. ברגע שתהפכו את ארוחת הבוקר להרגל ותרגישו את השפעותיה החיוביות על יומכם והרגשתכם, לא תבינו איך חייתם בלעדיה. הנס קפה יחכה לכם במשרד.
מתכון לעוגיות סילאן ואגוזים מהממות:
הכניסו לקערה:
3 כוסות קמח כוסמין מלא
3/4 כוס סילאן טבעי (תמרים בלבד)
1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
חצי כוס שמן קוקוס מכבישה קרה
כוס אגוזי מלך קצוצים דק
חצי כוס חמוציות
ערבבו לבצק אחיד, צרו כדורים פחוסים והניחו בתבנית.
הכניסו לתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 20 דק' או עד שהעוגיות משחימות אך לא מתקשות לגמריי.
בתיאבון.
רוצים להכיר את השייק הזריז והמזין שאני מכינה לילדיי בכל בוקר?
כיתבו אליי ל- efratatias@neto.net.il ואספר לכם בשמחה.
שנה מוצלחת לכל התלמידים, שמרו על עצמכם בריאים ושלמים.
הטבה לקוראי המגזין: לייקו ל"בית הבריא של אפרת אטיאס" בפייסבוק, כתבו לי בפרטי מהי ההמלצה שלקחתם מהכתבה ותקבלו במתנה פגישת ייעוץ לתכנית "משפחה בריאה כל השנה".