• 16 אוגוסט 2017

מתכון לעוגת גבינה חלומית - כשרה לפסח

פסח מתקרב אלינו בצעדי ענק ואיתו גם המאכלים הכשרים ונטולי החמץ. מורן טביב זדה, מלכת השוקולד, מנדבת לקוראי ברנז'ה מתכון לעוגת גבינה כש"לפית. אחרי שתטעמו לא תוכלו להפסיק

העוגה הבאה היא מבחינתי המלכה הנצחית של פסח. כל פסח בשנים האחרונות היא הכוכבת שלי, רכה ונימוחה, כל כך אביבית וחגיגית. העוגה מורכבת אומנם משני חלקים אך בהחלט ניתן לוותר על החלק העליון אם תרגישו שזאת כבר עבודת פרך. המלצה שלי, אל תוותרו, היא שווה את העבודה ואת היציאה לחירות..

  • את העוגה עדיף להכין לילה מראש, אפשר גם יומיים מראש.
  • כדי להכין את העוגה בצורה הטובה ביותר ועל מנת שלא יהיה בלבול בהבנה, קראו את המתכון עד סופו.

תבנית קוטר 26 משומנת ומקומחת

תנור מחומם מראש ל-200 מעלות עם תבנית מים רותחים (ליצירת אדים)

מצרכים:

לתחתית-

כוס וחצי עוגיות חמאה/פתי בר כשר לפסח

85 גרם (3/4 חבילה) חמאה מומסת

לעוגה-

1 ק"ג גבינה לבנה 5%

3/4 כוס סוכר לבן

גרידת מחצי לימון

כף מיץ לימון

כפית תמצית וניל אמיתית

6 חלמונים

5 כפות קורנפלור

2.5 כפות קמח תפוחי אדמה

2.5 כפות אינסטנט פודינג וניל

מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)

6 חלבונים

3/4 כוס סוכר לבן

גנאש שוקולד לבן:

חבילת שוקולד לבן (100 גרם)

1/3 כוס שמנת מתוקה

לקרם גבינה:

1/3 1 כוס שמנת מתוקה

1/2 חבילת גבינת מסקרפונה/ או גבינת שמנת (100 גרם)

גנאש מוכן מקורר

כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

הכנה:

עוגת הגבינה האפויה-

נערבב את החמאה המומסת עם העוגיות הטחונות ונשטח בתבנית שלנו.

נניח בקערה את הגבינה הלבנה, גרידת לימון, מיץ לימון תמצית וניל, סוכר, חלמונים ונטרוף היטב בעזרת מטרפה, נוסיף שמנת חמוצה ונערבב ולאחר מכן נוסיף את אבקת הקורנפלור, קמח תפוחי האדמה ואבקת האינסטנט פודינג וניל ונערבב בעזרת המטרפה ונניח בצד.

בקערה נקייה נקציף חלבונים עד שנהיה קצף במרקם סבון ולאט לאט נוסיף את הסוכר עד לקבלת קצף חזק ומבריק, נקפל בעזרת מרית 2/3 מכמות הקצף אל תערובת הגבינה בזהירות ולאחר מכן נוסיף את ה 1/3 הנותר ונקפל היטב. נשפוך את מסת העוגה אל תוך התבנית עם העוגיות ונכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות ולאחר מכן נוריד את חום התנור ל-150 מעלות ונמשיך לאפות למשך שעה  או עד שהעוגה יציבה למגע במרכז. נוציא את העוגה ונקרר למשך לילה במקרר.

אפשר פשוט לעצור פה, אבל אני בהחלט ממליצה להכין גם את השלב הא שלה... זה יהפוך למושלם עוד יותר!

​​​​​​​

הכנת הקרם:

נכין תחילה את הגנאש שוקולד לבן. נניח שוקולד לבן קצוץ ושמנת מתוקה בקערה חסינת חום ונחמם בפולסים קצרים במיקרוגל  תוך כדי ערבוב עד להמסת השוקולד ומניחים כמה דקות במקפיא לקרור המסה.

בקערת המיקסר שמים גבינת שמנת/גבינת מסקרפונה ושמנת מתוקה ומתחילים להקציף במהירות בינונית, כאשר המסה הומוגנית והופכת למרקם של יוגורט דליל נוסיף את הגנאש הקר ונמשיך להקציף, כשהקרם מתחיל להתייצב נוסיף את האינסטנט פודינג וניל ונשלים את ההקצפה עד לקרם עמיד ויפה - זהירות לא להקציף יתר על המידה, הקרם עלול להישבר.

נחלץ את העוגה מהתבנית ונמרח את הקרם על גביי העוגה בתלוליות יפות מלמעלה או מורחים את הקרם בצורה אחידה על גבי העוגה ומחזירים למקרר להתייצבות.

ניתן לקשט בתותים ופירות יער. שיהיה לנו חג אביב שמח!

כתבות שיעניינו אותך...

הענק הכי גנדרן בעולם

17.08 | באר שבע | ₪ 60

נסרין קדרי

22.08 | באר שבע | ₪ 149

חנן בן ארי

24.08 | באר שבע | ₪ 129

אמן אשליות

26.08 | באר שבע | ₪ 109