• 26 אפריל 2019

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

מרצ'ל לרר, בעלי מסעדת סמי וסוסו האגדית, הלך לעולמו

מותו של סמל באר שבעי: בעליו של המסעדה האגדית בשוק העירוני, זו שאכלו בה אלופי פיקוד, ראשי ממשלה וגם דורות של תושבי העיר - נפטר והובא היום למנוחות

מרצ'ל (מרסל) לרר ז''ל (צילום: מתוך הפייסבוק של המסעדה)

מרצ'ל (מרסל) לרר, מייסדה ובעליה של מסעדת "סמי וסוסו" הלך אתמול לעולמו ונטמן היום, חמישי, בבית העלמין בבאר שבע. מרצ'ל פתח את המסעדה באפריל 1970, במקום בה שכן תמיד, בכניסה לשוק העירוני ברח' במרב''ם 12. בראיון שנתן לפני כמה שנים לעיתון ''כל בי'', לסדרת כתבות בשם ''טעם של פעם'', סיפר מרצ'ל כי השם למסעדה נבחר בשל סידרת ילדים ששודרה בטלוויזיה באותם שנים, בשעות השידורים בערבית. ''סמי וסוסו'' היו כוכבי על באותם ימים של ערוץ טלוויזיה בודד.

''מי לא בא לאכול אצלי'', סיפר מרצ'ל. ''אלופי פיקוד, ראשי ממשלות, ראשי ערים. צביקה הדר היה בא אליי כל פעם שהיה מבקר בבאר שבע, השר סילבן שלום ועוד וגם - באר שבעים רבים, מבוגרים וילדים. תמיד הייתי מתרגש כשהיה בא מישהו עם הילדים שלו, שהוא בעצמו אכל אצלי בתור ילד ולא אחת, היו באים שלושה דורות ביחד: סבא, בן ונכד. נחת גדולה לראות שלושה דורות נהנים. מה עוד בן אדם יכול לבקש? ''.

על האוכל במסעדה, על טהרת המטבח הרומני הטעים, סיפר: ''לא התפשרתי אף פעם על איכות הבשרים. אנשים היו מתשגעים מהקבב הרומני שלי, מתכון מסורתי מהבית שהכנתי תמיד כמו פעם. אנשים באים כי הם מחשפים את הטעם הזה, חלק באים בגלל הנוסטלגיה, תמיד שמרנו על הרמה, הקפדתי לקנות את בשרים המשובחים ביותר וכולם היו נהנים''. מרצ'ל הראה אז את המטבח הבוהק תמיד, את סט הסכינים ואת שולחן ההכנות, ממנו יצאו המאכלים הטעימים, בהם הקבב הרומני הנודע. 

מרצ'ל כפי שהכירו אותו הבאר שבעים: מכין את הבשרים הנבחרים (צילום: מתוך הפייסבוק של המסעדה)​​​​​​​

מרסל עלה לישראל ב-1964. הוא חלם לפתוח מסעדה רומנית ועיצב את החלל ברוח חלומו: רקמות ורמניות, פרסומות של בירה גולדסטאר.  סמי וסוסו הייתה המסעדה הראשונה בבאר שבע שהוגשו בה בירה מהחבית ובשר לפי משקל והייתה  פתוחה עד שעות הלילה המאוחרות. זו הסיבה שלא אחת, קצינים בכירים מהפיקוד היו סוגרים בה את היום.

מרצ'ל (או מרסל, תלוי מי היה קורא בשמו) היה מכין את מנות הדגל של המסעדה: הקבב הרומני המפורסם, מוח, ביצי שור, שקדי עגל, מרק צ'ורבה אמיתי וסלטים תוצרת בית כמו איקרה וסלט חצילים רומני, שאין שני לו. למרות שהיה מסעדן בעל שם ו''סמי וסוסו'' נחשבת לאחת המסעדות הטובות בישראל, הוא היה צנוע ולבבי. 

לפני כמה ימים, רואיין השחקן צביקה הדר כשהוא מבקש במסעדה, בערוץ 10 וסיפר שהמסעדה היא חלק מהילדות שלו. צפו בקטע:

''מרצ'ל היה מסעדן וותיק, הגון, נעים הליכות ואהוב על כל לקוחותיו וידידיו. בצאתם של קליינטים מהמסעדה, נהג לצעוק לעברם בקולו הצלול "תודה רבה לכם, תבואו!", בדיוק כפי שהקפיד לחנך את משפחתו ואת קרוביו להעניק כבוד לכל אדם באשר הוא'', ספדו לו עובדי המסעדה הוותיקה והאהובה. 

''ממסעדה קטנה בשנות ה-70, "סמי וסוסו" הפכה לאימפריה באר שבעית - מוסד אותנטי שאין אחים לו, וזאת בזכות עבודה קשה והרבה יזע מצידו''.

''נוח בשלום על משכבך אדם דגול, תחסר לנו מאוד''.

יהי זכרו ברוך!

תגובות

End of content

No more pages to load