• 22 יוני 2018

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

צפו: צבוע מסתובב בנחל עשן

אורח בשכונה: צבוע, חיה מדברית, הסתובב בשכונה, בשטח ליד מתחם כלניות. חיות מדבר לעיתים נכנסות לשולי הערים, על מנת לחפש מזון, בשל הרס בתי הגידול שלהם על ידי בניה מואצת

צבוע. אורח בשכונת נחל עשן (צילום: Joanne Goldby / CC BY 2.0)

אורח מדברי בשכונת נחל עשן: צבוע. יוסי ואתר אמר נסעו במכוניתם וקלטו את היונק גדל המידות רץ בכביש ליד שכונת כלניות בהקמה. הצבוע הינו חיה מוגנת, הנמצאת בסכנת הכחדה. בשל הבניה המואצת, נהרסים בתי הגידול הטבעיים שלהם והם רעבים למזון. לעיתים אלה הן אימהות, המחפשות מזון עבור הגורים. עונה זו של השנה היא עונת ההמלטות של מינים רבים.

הצבוע רץ על הכביש עד שמצא נקודת מילוט ונעלם לתוך החשיכה. שכונת נחל עשן, משום מה, הפכה לחביבת חיות הבר: תושבי השכונה מצאו בבתים נחשים, עקרבים, מיני זוחלים גדולים ועוד.

הצבוע בנחל עשן (צילום: יוסי ואתי אמר)

​​​​​​​

הצבוע שנצפה הינו הנפוץ בישראל: צבוע מפוספס. בישראל ניתן למוצאו בשטחים שאינם מיושבים, למעט מרומי החרמון ושטחי חולות נודדים. בעבר חי באירופה אך נכחד ממנה. מדי פעם נצפה באסיה הקטנה. משקלו של צבוע מפוספס זכר בוגר הוא כ-40 קילוגרמים, ובמקרים יוצאי דופן אף למעלה מ-50 קילוגרמים. נקבות שוקלות 30 ק"ג או פחות. אורך גופם הוא בערך מטר, אורך זנבם כשליש מאורך גופם. גובהם 65-80 סנטימטרים. לצבועים אוזניים גדולות ומחודדות. הפרווה אפורה או חומה בהירה ומכוסה בפסים שחורים.

הצבוע המפוספס ניזון בעיקר מפגרים, אף שהוא מגוון את תזונתו גם עם פירות וחרקים. הם חיים בקבוצות משפחתיות קטנות, אף שהציד נהוג ביחידים.


כתבות שיעניינו אותך...
תגובות

End of content

No more pages to load