• 23 אוגוסט 2017

בחירתה של עינב מ''קריאולו'': עבודה - או משפחה?

עינב בן שושן הגשימה חלום ופתחה פסטה בר משלה ''קריאולו'', בעיר העתיקה. לפני כמה ימים החליטה למכור את המקום, פרסמה פוסט ונדהמה מהתגובות. מה הקהל אמר לה?

עינב בן שושן (הצילומים בכתבה: באדיבותה)

לפני כמה ימים עינב בן שושן העלתה פוסט לפייסבוק, שהיה אמור להיות מודעה למכירת העסק שלה. את ההמשך היא לא תיארה לעצמה. עינב, באר שבעית שורשית, בוגרת בית הספר תדמור, הלכה עם מה שהיא אוהבת הכי הרבה - את עולם האוכל - והתחילה בקטן, בקייטרינג ולפני ארבע שנים הגשימה חלום ופתחה את קריאולו פסטה-בר ברחוב קק''ל, בעיר העתיקה של באר שבע. "חשבתי שזה המקום הכי נכון לעשות בו אוכל. אני אוהבת את העיר העתיקה, יש בה משהו מיוחד, שאין בשום מקום אחר בבאר שבע. משהו אמיתי ונכון. אז הלכתי עם הלב והקמתי מקום בדיוק כמו שחשבתי שצריך להיות".

פסטה בר קריאולו, ברחוב קק''ל 26

"הרבה חבר'ה צעירים, שפותחים מקומות של אוכל, מתאימים את עצמם לקיים ולכל היותר, קצת משפצים, לפעמים בשל אילוצי זמן או תקציב. אני רציתי לעשות משהו שיתאים לי, חלל עבודה לפי התפיסה שלי, מסעדה שתיראה בדיוק כמו שראיתי בעיניי רוחי. השקעתי בשיפוץ את הנשמה וזה לא היה קל. רציתי לתת חוויה אחרת, בה הסועד רואה אותי מכינה את המנה, רואה את חומרי הגלם, הכל נעשה מול עיניו, שזה הכי יפה. יכולתי לקחת משהו קיים, בו המטבח נמצא מאחורה. אבל לא. לקחתי חלל, שיפצתי, לקח זמן, אבל הגעתי לתוצאה שרציתי".
אוכל מנחם, טעים, שובה עין ולב
קריאולו נפתחה לפני קצת יותר מארבע שנים. יש לה מיקום מיוחד, ברחוב בו כל המבנים הם למעשה בתים תורכיים על המאפיינים המיוחדים שלהם. "אני עובדת בשיטת 'מפה לאוזן'. כך המסעדה בנתה את קהל לקוחותיה: סטודנטים שגרים בעיר העתיקה, שזה דבר מדהים, באר שבעים שעובדים באיזור וגם תיירים שמטיילים בעיר העתיקה, שזה טרנד נהדר. עם התיירים זה משהו מיוחד: ש להם שעה ומשהו פנויה בתום הסיורים והם נכנסים למסעדה ותמיד שואלים אותי אם אני באר שבעית ולמה אני לא מקימה כזו בתל אביב. אני עונה להם שאני באר שבעית שורשית ושאני אוהבת את העיר הזו מאוד. אתה יכול למצוא אצלי סועדים בצהריים, אבל גם הרבה אחרי חצות. באר שבע השתנתה. תרבות האוכל שלה השתנתה. פעם היו אולי שניים-שלושה מקומות. היום יש הרבה, יש מבחר, אנשים אוהבים אוכל, מעודכנים באוכל, רוצים דברים טובים".

עינב גדלה בבית שאוהב אוכל, אם כי לא בבית של שפים: אבא היה בצבא הקבע ואימא - במשטרה: "אנחנו אוהבים לאכול, נהנים להכין אוכל ביתי, סירים טעימים. כל פסח למשל, אבא שלי אחראי על קניית כמהת המדבר, הטארפש, בשוק העירוני. אימא עומדת ומקרצפת פטריה-פטריה ואז אבא פורס אותן, מניח במיץ לימון וככה יש לנו טארפש קפוא לכל השנה. זה מין טקס כזה אצלנו במשפחה".

המסעדה מצליחה, מדוע החלטת למכור?

"המסעדה מצליחה, עובדת, תוססת. לפני שלשה חודשים נולדה לי בת מקסימה, אז גם החל שיפוץ העיר העתיקה, שפגע במכירות ואפילו ברצון העובדים לעבוד. אני רוצה להיות עם הבת שלי, במיוחד בשנה הראשונה".
"יש לנו קהל נאמן מאוד. אנשים מגיעים. הרבה סועדים קבועים. כשפרסמתי את הפוסט, לא תיארתי לעצמי שאקבל כל כך הרבה תגובות אוהדות. קודם כל, אנשים לא רוצים שאעזוב. רוצים שאשאר. שנמשיך. היה הרבה עניין ואנשים רציניים פנו אליי, גם כשהם מודעים לעובדה שהסביבה בשיפוצים. מתברר שלאנשים בתחום יש אמונה גדולה בשינוי שעוברת העיר העתיקה והולך להיות פה מדהים. באמת עובר שינוי שיעשה טוב למי שעוסק באוכל, הכל יהיה יותר מסודר. אנשים פונים ורואים את הפוטנציאל ואת העתיד של המסעדה ושל העיר העתיקה בכללותה".

"אני לא עוזבת ולבטח לא נוטשת. אני רוצה למכור את המסעדה כמקום עובד, להעביר אותה למישהו שימשיך את הדרך, מתוך צורך שלי להיות יותר עם המשפחה. בגלל זה אני לא סוגרת, אלא רוצה למכור, שמישהו ייקח את המושכות וימשיך את הדרך. גיליתי, אחרי שפרסמתי את הפוסט, כמה אהבה יש למקום וכמה אנשים מרגישים את ההשקעה ואת האהבה הגדולה בכל מה שנעשה שם".

אחת הסיבות שאנשים אוהבים את המנות בקריאולו, היא שזה אוכל מנחם: "אליי לא באים לעשות דיאטה. באים לאכול וליהנות. גם כשמזמינים סלט, אני דואגת שאנשים ייהנו ממנו ושיהיה עשוי נכון, עם גבינת הפטה בכמות נדיבה, שירגישו אותה ועם כעלי החסה שאני קורעת ביד והירקות הטריים שירגישו אותן".
גם אחרי חצות, המסעדה שוקקת חיים

את זוכרת רגעים לא קלים?

"השנה הראשונה הייתה ממש לא  פשוטה. הייתה מלחמה, מבצע צוק איתן וימים בהם אנשים לא יצאו לרחובות כך שמצאתי את עצמי פותחת כל יום מהבוקר עד הלילה מחכה ללקוחות בלי להתייאש. להיות עצמאית בישראל זהו דבר לא קל וצריך הרבה תעצומות נפש ואמונה גדולה. אבל ככל שעברו הימים וגם המלחמה הגיעה אל סיומה, הלקוחות התחילו להכנס. השקעתי את כל כולי כדי לרצות אותם ולגרום להם לחזור בשנית וכך היה המקום התחיל לתפוס תאוצה ופתאום כבר צריך היה להזמין מקום כדי לבוא ולהתפנק אצלי במסעדה".
פסטה עושים מכל הלב​​​​​​​


כתבות שיעניינו אותך...

חנן בן ארי

24.08 | באר שבע | ₪ 129

אמן אשליות

26.08 | באר שבע | ₪ 109

פופ בריטי

26.10 | באר שבע | ₪ 199