• 16 אוקטובר 2018

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

פריז בבאר שבע: השף סהר רפאל מארח את השף הצרפתי מתיו מואטי

יוזמה מיוחדת של שגרירות צרפת בישראל הזמינה לארץ מספר שפים צרפתיים מבירת הקולינריה העולמית למסעדות שף נבחרות בישראל. אחת המסעדות שנבחרו היא לא אחרת מאשר מסעדת כרמים הבאר שבעית, בניצוחו של השף סהר רפאל

השף הצרפתי מתיו מואטי, אודליה חכים והשף סהר רפאל (צילום: שי מוגילבסקי)

כתיבה וצילום: שי מוגילבסקי

מזג האוויר היה אמנם אביבי, במיוחד בשעות היום, אבל לפחות במקום אחר בעיר באר שבע, הרגיש כאילו אנחנו בפריז. כך חש כל מי שהגיע למסעדת כרמים ונהנה ממנות מיוחדות שנרקחו במסעדה לרגל שבוע צרפת so French so Food".

מדובר ביוזמה של שגרירות צרפת בישראל, שהזמינה לארץ מספר שפים צרפתיים מבירת הקולינריה העולמית, למסעדות שף נבחרות בישראל. הבחירה במסעדת כרמים כיחידה מבאר שבע שנוטלת חלק במיזם הייתה טבעית. שמו של השף, סהר רפאל, הולך לפניו והסניף התאום של המסעדה המצליחה מהישוב סגולה הפך למוביל בסצנת הקולינריה המקומית.

החיזוק הצרפתי הגיע בדמותו של השף מתיו מואטי. הוא נחת בארץ לפני מספר ימים כדי להתרשם מהטעם המקומי במספר מסעדות. הוא התאהב במסעדת כרמים, לדבריו, מהרגע הראשון. "הספקתי כבר לאכול בכמה מסעדות ומה ששבה אותי בכרמים היה הדיוק המוקפד בכל המנות של סהר", פרגן הצרפתי לקולגה מבאר שבע.

אחרי שהתענג על האוכל, נכנס מואטי למטבח כדי לבשל מנות מיוחדות יחד עם רפאל. במשך מספר שבועות תכננו השניים בקפידה את המנות המשותפות. מואטי שלח הצעות במייל, רפאל שלח את התיקונים שלו ובסופו של דבר הורכבו שתי מנות פתיחה, שתי עיקריות וקינוח. מואטי הוא אמנם צרפתי, אבל ניכרות אצלו גם השפעות המטבח הבסקי הייחודי, אותו רכש מהבית כיליד החבל בו מתגורר המיעוט הבסקי.

בכלל, הסיפור של מואטי די מעניין. עד לפני כמה שנים הוא רקח מתכונים מסוג אחר לגמרי, כבעל תארים אקדמיים בפיזיקה וכימיה. אך החיים כמדען די שיעממו אותו ולאט לאט הוא הבין שדווקא הכישרון שלו לבישול, הוא הטעם לחיים. לאחר שעבד אצל הגדולים ביותר בתחום, ב- 2016 הוא פתח מסעדה משלו, Iratze, שבמהירות זכתה בשתי מצנפות במדריך "גו ומיו" היוקרתי. טיפ שלנו, אם תגיעו למסעדה שנמצאת במרחק הליכה מכיכר הבסטיליה המפורסמת ותספרו שאתם לקוחות אדוקים של מסעדת כרמים הבאר שבעית, תקבלו שם הרבה כבוד ואף יותר מכך, מהשף-בעלים.


ובחזרה לעניינו, מספר שעות של עבודה משותפת, בהן רפאל התרשם במיוחד מהליך הבישול המיוחד שהפגין הצרפתי, שמנגד החמיא לישראלי על הדרך בה הוא מצליח לבשל ובמקביל לנהל את המסעדה יחד עם אודליה חכים.

סלמון בכבישת הדרים מעודנת על קולי פסיפלורה ואגוזי לוז (צילום: יחצ)

תחילה, טעמנו את מנת הסלמון בכבישת הדרים מעודנת שמונחת על קולי פסיפלורה ואגוזי לוז, שעם כל הכבוד לכולם, גולת הכותרת של המנה הייתה קרם המסקרפונה במיוחד של מואטי. אפילו מי שלא חובב דגים עף על המנה בזכות המסקרפונה הזה. ומען מי שבכל זאת ויתר על הדג, הוגשה גם מנת טרטר עגל על קרפצ'יו סלק (שדומיננטי מאוד במטבח של מואטי) עם היביסקוס ליצ'י וקוויאר סלמון בקראסט (ציפוי פריך) יפני. חובבי הקרפצ'יו יופתעו לטובה מהמנה.

טלה קונפי עם ממרח תפוז, דם קוויאר חצילים ויניגרט וזיתים (צילום: יחצ)​​​​​​​

שלב העיקריות הגיע ואיתו שיאה של הארוחה: טלה קונפי עם ממרח תפוז, דם קוויאר (אל דאגה, זה רק נשמע כמו אכל לערפדים), חצילים ויניגרט וזיתים. הטלה יחד עם טעם ההדרים של ממרח התפוז - תענוד צרוף לחיך.

פילה לוקוס צלוי על מצע קרם חומוס שחור, שומר אפוי עם צ'וריסוס ביתי וטראגון (צילום: יחצ)​​​​​​​

המנה העיקרית השנייה הורכבה מפילה לוקוס צלוי על מצע קרם חומוס שחור, שומר אפוי עם צ'וריסוס ביתי וטראגון. הצלייה הייתה מאוד מדויקת והטעמים מאוד לא רגילים במחוזותינו, השילוב עם השומר הרך היה מעולה.

חבושים ואפרסמון צלוי ברגיל חלבי עם הל, קציפת הדרים וטוויל קקאו (צילום: שי מיגולבסקי)

הקינוח היה בהחלט במקום: חבושים ואפרסמון צלוי ברגיל חלבי עם הל, קציפת הדרים וטוויל קקאו. אבל כאן המקום להודות, לא יכולנו להתאפק והזמנו מהתפריט הרגיל של המסעדה את הקינוח שמוגדר אצלנו כ"הטעים ביותר בארץ", מדובר בקן הקדאיף המפורסם. אל תבקשו מאתנו להגדיר אותו, אבל השילוב בין הקדאיף הקריספי, לבין קרן השוקולד הלבן המתוק ורוטב פירות היער החמצמץ, יוצר קינוח ששווה לבוא בשבילו למסעדה, תנסו.

קן הקדאיף המפורסם (צילום: מיגולבסקי)

לסיכום, הטעמים שיצרו שני השפים היו חוויה גדולה ורפאל ישקול לשלב את חלקם בתפריט הקבוע. אנחנו כבר מחכים לשנה הבאה.

כתבות שיעניינו אותך...
תגובות

End of content

No more pages to load