• 22 ספטמבר 2017

פסטיבל היין במתחם הקטר: יש גם גאווה דרומית של יקבים ומחלבות איכות

בימי רביעי וחמישי ייערך במתחם הקטר שבעיר העתיקה פסטיבל היין. הזדמנות נהדר לטעום יינות חדשים לפני השקתם וגם - יינות וגבינות מקומיים איכותיים

יקב דרימיה, גאווה מקומית (צילום יח''צ: אתר דרימיה)

זה קורה פעם בשנה, למרות שיש כאלה שרוצים  את זה כל השנה: פסטיבל היין במתחם הקטר בבאר שבע, אשר יארח השנה יקבים מובילים ומחלבות מהשורה הראשונה. בין האורחים מהדרום: יקב דרימיה ומחלבת בארי, הזוכים להוקרה בישראל ובעולם.
בפסטיבל, שייערך בימים רביעי וחמישי, 6 ו-7 בספטמבר, ייערכו טעימות של יינות, גבינות, שמני זית ושוקולד.

הנגב, אגב, נחשב למוביל גם בתחום שמני הזית האיכותיים, עם לא מעט בתי בד איכותיים, דוגמת נגבא ברביבים, שמן הזית מאדמות הנגב של יד מורדכי, שמני הזית של עזוז אשר בחלוצה ועוד. 

הכרמים המעולים של חבל יתיר הם הבסיס ליינות של דרימיה (צילום: יח''צ)

את הדרום מייצג בכנס יקב דרימיה, אשר הוקם בסוסיא תחת השם 'שוקק' ב-2007 על ידי אלעד ונאוה מובשוביץ, והוא משלב בין מורשת בת שלושה דורות של חקלאים לבין חשיבה יצירתית וגישה חדשנית. איזור סוסיא, בחבל יתיר, נחשב, בשל המיקום שלו ואקלים הייחודי של ספר המדבר, לאתר מעולה לגידול כרמים. כרמי היקב ממוקמים בגבהים של 882 מ' ו- 800 מ' מעל פני הים, דבר התורם לאיכות הפירות ולטעמם המשובח.

המיוחד לכרמים בהר על ספר המדבר מעניק תנאים מיטביים לגפן, הבאים לידי ביטוי במזג האוויר המתאפיין בקרינה חזקה, הפרשי טמפרטורות בין היום והלילה ויובש - כל אלו משפיעים על הליך הבשלת הענבים. הגובה הרב והקור העז תורמים לתרדמת הגפן בחודשי החורף.

הענבים נקטפים ומטופלים ביקב בהקפדה יתרה ומהווים חומר גלם מובחר ליצירת מגוון יינות, ביניהם: קברנה סוביניון, שיראז, מרלו ופטיט ורדו. בכל שנה מייצר היקר כ-12,000 בקבוקים, בשתי סדרות – סדרת הבסיס וסדרת הפרימיום SFAR, יינות היקב כשרים.

מחלבת בארי: גאווה דרומית בפסטיבל היין (צילום: יח''צ)

מחלבת בארי הינה נציגה דרומית נוספת אשר תציג בפסטיבל, כך מספרים לנו אנשי "מן האדמה", אשר יהיו אמונים על נושא הגבינות בפסטיבל. זוהי מחלבת בוטיק לייצור גבינות איכות בשיטות מסורתיות, הקיימת מאז שנת 1991. המחלבה מייצרת מגוון של גבינות חלב בקר המיוצרות בעבודת יד. ומתמחה בגבינות קשות וחצי רכות כמו רוקפור, מנצ'גו, גאודה, אמנטל וקממבר ובעלת סדרה פרטית של גבינות הקרויות על שם מאפייניו הבולטים של האזור (כלנית, גררית, בשור ועוד). גבינות אלו ייחודיות ובלעדיות למחלבה. כל הגבינות של המחלבה כשרות.

רשימת היקבים המציגים בפסטיבל מכובדת מאוד: פסיפלורה, כינור דוד, תלמים, הר אדר, דלתון, סנגריה מפורטוגל, כרמל, בלו נאן, רקנאטי, רמת הגולן, הרי גליל, שילה, לביא, ברקן, סגל, טפרברג, תבור, פסגות, צור סוכנויות, דרימיה, תישבי, עמק האלה, יפו, פסגות והר ברכה. 

שגיא אפשטיין, הוגה הרעיון ומארגן הפסטיבל אומר כי מבקרי הפסטיבל יוכלו ליהנות מברי יין בקונספטים שונים, לטעום זנים ממגוון חלקות וכרמים של יקבים ויוכלו גם להפוך לטועמי יינות ולהביע דעה על יינות טרם צאתם לשוק, על יינות חדשים, מתיישנים ונדירים.

הפסטיבל נערך בהובלת עיריית באר שבע ובהפקת אגף האירועים העירוני בחברת כיוונים. 
במסגרת הפסטיבל ייערכו שתי הופעות: ביום רביעי ייערך ערב לטיני עם פרננדו סיישס ואיתלו גוזלס - לטין פאוור. למחרת, יום חמישי, ה-7 בספטמבר, יערך ערב ישראלי עם סי.ג'י סאנס ורותם כהן. 

משתתפי הפסטיבל סוברים כי הקהל הישראלי מזמן 'נפתח לעולם' והפך אנין בטעמו. ''בישראל אפשר למצוא מבחר גבינות ויינות שלא נופל משום מדינה אחרת בעולם, לא בכמות בווודאי שלא באיכות'', אומרים לנו ב''מן האדמה''. אם לפני 30 שנה יין היה משהו שקונים בסופר בכמה שקלים, היום,  אין רשת שיווק שלא מחזיקה מבחר יינות איכותיים, אבל גם חנויות המתמחות ביינות איכות כמו גם במוצרי לווי כגון מקררי יין, מצליחות מאוד ולא רק במרכז. 



כתבות שיעניינו אותך...