• 22 מאי 2019

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

קרפצ’יו לוקוס ים תיכוני קלאסי

מתכון מפי השף רועי דאי , ממסעדת "אלבי"

קרפצ'יו ים תיכוני

מבחינתי אין מנה יותר סקסית מסביצ׳ה/קרפצ’יו (ההבדל ביניהם טמון בצורת החיתוך), מנה קלילה ומרעננת שכיף לאכול בכל זמן.הרעיון הבסיסי העומד מאחורי כל סביצ'ה הוא דג טרי שנכבש קלות עם משחק ענק בתוספות כל עוד הן לא משתלטות על הטעמים העדינים של הדג.

באופן אישי אני מאוד אוהב לבדוק חיבורים של חומרי גלם מעניינים בסביצ'ה, אבל תמיד שומר על כלל מס' 1 בכל הקשור בהכנת המנה – שימוש בדגים טריים.

רועי דאי השף של מסעדת אלבי

מצרכים:

100 גרם דג ים לבן טרי (פלמידה, בס, דניס, לוקוס, פארידה, מוסר) פרוס דק ללא עור ואידרה.

מלח ים אטלנטי

מס' יחידות עגבניות שרי צהובות ואדומות חצויות.

שמן זית עדין ואיכותי

לימון

עלי שומר

צנונית פרוסה דק לרוחב

זיתי קלמטה מגולענים חתוכים לטבעות קטנות

צלפים (לא חובה אבל מומלץ)

שברים של אגוזי לוז וצנוברים

צ׳ילי חריף פרוס דק.

אופן ההכנה:

כדאי לחתוך את המרכיבים מראש אבל לחבר אותם למנה ממש לפני ההגשה כדי לשמור אותה רעננה ופריכה.

מניחים על צלחת ההגשה את פרוסות הדג ומתבלים במעט מלח ים, סחיטה של מיץ לימון וזילוף שמן זית.

מפזרים בצורה עדינה והומוגנית את שאר המרכיבים.

את העגבניות פשוט סוחטים מעל המנה. אפשר גם לגרד מעל המנה בפומפייה דקה, גרדת לימון, זה בושם טבעי ומשכר.

בקבוק יין לבן צונן וחברה נעימה רק תעצים את טעמי המנה.

תהנו

רצוי להגיש לצד בקבוק יין לבן



תגובות

End of content

No more pages to load