• 18 אוקטובר 2017

צפוף במטבח? הרצאה של שעה תפנה לכם מקום

המטבח מרגיש צפוף מדי ואי אפשר למצוא כלום? מאז ומעולם בעיית האחסון הייתה סוגיה חשובה ורלוונטית בבית, בעיקר במטבח. הרצאה חדשה תעזור לכם לפתור את הבעיה

ברנז'ה- Blum

בשנים האחרונות הפך חלל המטבח למרכז ההתרחשות המהותי ביותר בבית . השינוי בתפיסה הביא גם לשינוי מבני בו נפרצו גבולותיו והוא נפתח אל עבר הסלון ופינת האוכל והיום לרוב הוא נחשב כחלק מהם. עצם פתיחתו הובילה לחשיבות הסדר בו, מכיוון שכיום הוא גלוי מכל זווית ראייה בחלל המרכזי של הבית. בנוסף, הגידול במגוון תוכניות הבישול ועליית ההתעניינות בהן, העלו את רמת המומחיות של כלל האוכלוסייה והזמן הממוצע אותו מבלה הצרכן במטבח כמו גם מגוון הכלים בהם הוא משתמש, שינוי שדרש יותר מקום אחסון לשלל כלי הבישול.

אחסון יעיל יותר אינו מחייב רק שיפוץ מבני, אלא ייעול הסידור בחלל המטבח, תוך ניצול מקסימלי של מקומות האחסון הקיימים. התהליך הראשוני דורש חשיבה על הצרכים ואופי הבישול והעבודה במטבח זאת בכדי לייצר חלל עבודה פונקציונלי ונוח .

אין מקום לצלחות? המטבח מרגיש צפוף מדי ואי אפשר למצוא כלום? מאז ומעולם בעיית האחסון הייתה סוגיה חשובה ורלוונטית בבית, בעיקר במטבח. כדי לעבוד במטבח בצורה נוחה ונכונה, יש להימנע מפתרונות אחסון שיגרמו לכם להתכופף, לכרוע או לטפס. לדוגמה: העדיפו יחידת מגירות על פני מדפים בארונות התחתונים במטבח, או רכזו את תכולת המטבח אשר אתם משתמשים בה באופן שוטף באזור הנגיש ביותר – מתחת לשיש.

הסתכלו על הפריטים שיש לכם במטבח ונסו לחשוב אלו מהם נמצאים בשימוש בתכיפות גבוהה ואלו מהם בשימוש בתכיפות נמוכה. לאחר מכן, מקמו את הפריטים אשר נמצאים בשימוש יומיומי במגירות הנגישות ביותר מתחת למשטח העבודה (שיש). את הפריטים שמשתמשים בהם הכי פחות מקמו בחלק העליון ביותר והתחתון ביותר של המטבח.

ברנז'ה- Blum

כיום מוצעים מגוון רחב של פתרונות המאפשרים תכנון מטבח יעיל ומאורגן שיוביל לחסכון ולניצול יעיל של החלל ויאפשרו לכם עבודה נוחה לאורך זמן תוך שמירה על מראה וסדר.

אם ברצונכם  לדעת כיצד לתכנן ונצל נכון את חללי האחסון במטבח,  תוכלו להצטרף להרצאתו של ארז קורצמן וללמוד על שיטת 'דינמיק ספייס'- חלוקת המטבח ל-5 אזורים וסידורם בהתאם. כיצד יש לבחור את המגירה הנכונה לכל חלל ולכל צורך, וכן פתרונות למטבחים ורהיטים ללא ידיות. בנוסף יוצגו מגמות עיצוביות וחומרי גלם חדשניים מרחבי העולם לחזיתות רהיטים ומטבחים וחיפויי קירות בעיצוב אישי.

את ההרצאה יעביר ארז קורצמן ׁ(בלורן) נציג חברת ,BLUM  המתמחה בטכנולוגיה למטבחים המאפשרת תנועה איכותית וניצול יעיל ומקסימלי של שטחי האחסון. בשילוב קרן גורן, אמנית רב-תחומית, מעצבת תחום הזכוכיות והעץ בבלורן. בוגרת בצלאל במחלקה לתקשורת חזותית.


ההרצאה תתקיים ב-26/01/17 בשעה 10 במרכז העיצוב דיזיין+ בבאר שבע ופתוחה לקהל הרחב. כל ההרצאות ברישום מקדים לטרקלין האדריכלים והמעצבים בטלפון: 08-6659347 - דיזיין + 

כתבות שיעניינו אותך...