מתכון לחרוסת הכי טעימה בטעמים של יהדות פרס (איראן)

בפסח אין כמו מריחת חרוסת על מצה כדי להתענג על הטעם המופלא שלה, צרפתי לכם את המתכון הכי טעים של חרוסת עם המרכיבים הסודיים בנוסח יהדות פרס (איראן) מתכון פרסי הכי טעים שתכינו
send whatsapp messsage send FB messsage

אחרי שטעמתי כמה סוגים של חרוסת במספר מקומות בשנים האחרונות החלטתי לפרסם את המתכון אותו אבא ואמא שלי שיבדל״א מכינים יחד - חרוסת בעבודת יד, כן גם הטחינה של כל התוצרים אינה במעבד מזון
כל המרכיבים נטחנם במכונה ידנית על מנת לשמר את הטעמים הטובים של החומרי גלם שלא יעבדו מהטעמים שלהם.

החרוסת הפרסית עשירה ושונה מכל חרוסת אחרת: מתובלת, בעלת מתיקות עדינה, עם סוגים רבים של אגוזים.

נעבור למרכיבי המתכון לחרוסת:
 

  • 400 גרם אגוזים
  • 100 גרם אגוזי לוז
  • 250 צימוקים
  • 250 גרם שקדים
  • 250 גרם פיסטוקים
  • חבילת ממרח תמרים בואקום
  •  
  • יין קידוש
  • קוניאר
  • פלפל שחור

     

 

 


טוחנים את הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה, נותנים לזה לנוח שעתיים ומוסיפים יין קידוש וקוניאק על פי הטעם וגם מרכיב סודי נוסף שהו פלפל שחור שנראה כלא קשור אבל מוסיף עוד טעם.
ניתן גם להוסיף גם קורט קינמון וקורט הל לטעמים מטריפים.

במתכון המקורי יש גם תפוחי עץ וגם מיץ רימונים, אולם ההורים שלי לא שמים את זה על מנת שהחרוסת לא תשחיר או תקבל עובש 
וגם שתספיק גם לאחר הפסח (אומרים שישנה סגולה מיוחדת לאכול מהחרוסת גם בליל שבועות ואני זוכר את סבתא שלי ז״ל שומרת כל שנה ושנה לשבועות עם חבילת מצות)
אצלנו הכמות הזו מחולקת בין האחים עוד לפני ליל הסדר בנוסף לחרוסת שמקבלים גם מהצד של הנשים, תמיד החרוסת הזו נגמרת עוד לפני סוף פסח עם טעם של עוד.

עם המרכיבים במתכון הזה מתקבלת חרוסת של קילו לחלוקה לכל המשפחה, אך ניתן להקטין כמויות בהתאמה למי שלא צריך כמות כזו.

הוספת קוניאק לחרוסת מעניקה לה טעם ייחודי ומיוחד.

האלכוהול מוסיף עומק ורבדים חדשים לטעם החרוסת, ויכול להוות תוספת מרעננת ומרגשת.

 

מאחסנים בכלי סגור במקרר או אפילו במקפיא עד להגשה.

בתאבון וחג שמח

 


 

כתבות נוספות למקרה שפספסת...